INFO BOX design competition entry

Research output: Non-textual outputExhibition

Abstract

Design entry for the INFO BOX design competition for Urban Splash to design a marketing suite and urban icon for the Tribeca area of Liverpool. The intention of the entry was to make Tribeca a place as Tribeca is developed as a mixed use area of the city. The project is a marketing suite/ a showroom/ a civic space/ a statement. When its job is done at Tribeca Infobox and the garden street can be simply dismantled and moved to a new site. Infobox is designed to be a simple set of solid timber boxes, manufactured off site and stacked on top of each other. The boxes are glazed at both ends and are arrayed to give views back to Liverpool city centre, the river and over the Tribeca site. Floors are linked by three stair spaces, which break out of the boxes to form decks. The building is enclosed in a fretted stainless steel cowl with stainless rain screen cladding over the timber elements, reflecting Liverpool’s ever changing weather and light during the day and forming an illuminated beacon for Tribeca at night.
Original languageEnglish
Publication statusPublished - 1 Jan 2008
Eventexhibition - Novas Contemporary Urban Centre, Liverpool, UK
Duration: 1 Jan 2008 → …

Fingerprint

Timber
Marketing
Stairs
Rain
Stainless steel
Rivers

Cite this

@misc{9d0a7effcac24009832bfb2523daeac0,
title = "INFO BOX design competition entry",
abstract = "Design entry for the INFO BOX design competition for Urban Splash to design a marketing suite and urban icon for the Tribeca area of Liverpool. The intention of the entry was to make Tribeca a place as Tribeca is developed as a mixed use area of the city. The project is a marketing suite/ a showroom/ a civic space/ a statement. When its job is done at Tribeca Infobox and the garden street can be simply dismantled and moved to a new site. Infobox is designed to be a simple set of solid timber boxes, manufactured off site and stacked on top of each other. The boxes are glazed at both ends and are arrayed to give views back to Liverpool city centre, the river and over the Tribeca site. Floors are linked by three stair spaces, which break out of the boxes to form decks. The building is enclosed in a fretted stainless steel cowl with stainless rain screen cladding over the timber elements, reflecting Liverpool’s ever changing weather and light during the day and forming an illuminated beacon for Tribeca at night.",
author = "Michael Howe",
year = "2008",
month = "1",
day = "1",
language = "English",

}

INFO BOX design competition entry. Howe, Michael (Author/Creator). 2008. Event: exhibition, Novas Contemporary Urban Centre, Liverpool, UK.

Research output: Non-textual outputExhibition

TY - ADVS

T1 - INFO BOX design competition entry

AU - Howe, Michael

PY - 2008/1/1

Y1 - 2008/1/1

N2 - Design entry for the INFO BOX design competition for Urban Splash to design a marketing suite and urban icon for the Tribeca area of Liverpool. The intention of the entry was to make Tribeca a place as Tribeca is developed as a mixed use area of the city. The project is a marketing suite/ a showroom/ a civic space/ a statement. When its job is done at Tribeca Infobox and the garden street can be simply dismantled and moved to a new site. Infobox is designed to be a simple set of solid timber boxes, manufactured off site and stacked on top of each other. The boxes are glazed at both ends and are arrayed to give views back to Liverpool city centre, the river and over the Tribeca site. Floors are linked by three stair spaces, which break out of the boxes to form decks. The building is enclosed in a fretted stainless steel cowl with stainless rain screen cladding over the timber elements, reflecting Liverpool’s ever changing weather and light during the day and forming an illuminated beacon for Tribeca at night.

AB - Design entry for the INFO BOX design competition for Urban Splash to design a marketing suite and urban icon for the Tribeca area of Liverpool. The intention of the entry was to make Tribeca a place as Tribeca is developed as a mixed use area of the city. The project is a marketing suite/ a showroom/ a civic space/ a statement. When its job is done at Tribeca Infobox and the garden street can be simply dismantled and moved to a new site. Infobox is designed to be a simple set of solid timber boxes, manufactured off site and stacked on top of each other. The boxes are glazed at both ends and are arrayed to give views back to Liverpool city centre, the river and over the Tribeca site. Floors are linked by three stair spaces, which break out of the boxes to form decks. The building is enclosed in a fretted stainless steel cowl with stainless rain screen cladding over the timber elements, reflecting Liverpool’s ever changing weather and light during the day and forming an illuminated beacon for Tribeca at night.

M3 - Exhibition

ER -